Z NAMI NA LEPŠE – Zavod za letovanje in rekreacijo otrok

Zavod za letovanje in rekreacijo otrok ima v upravljanju 5 počitniških domov, ki so v lasti Mestne občine Ljubljana. Počitniški domovi so v Zgornjih Gorjah pri Bledu, Piranu, Umagu, Poreču in Savudriji.

V počitniških domovih tekom leta koristijo nastanitev (nekateri tudi naš program) šole, vrtci, društva ter razni vzgojno-izobraževalni zavodi, kolektivi, zaključene skupine.

Med jesenskimi, zimskimi in poletnimi počitnicami pa v domovih organiziramo počitniška letovanja in zimovanja. Letovanja in zimovanja letno vodi okoli 250 prostovoljcev (vzgojiteljev-animatorjev), članov Kluba vzgojiteljev ZLRO, udeleži pa se jih nekaj tisoč otrok. Mladi si tako naberejo izkušenj za življenje ter poklicno pot, otroci pa preživijo kvaliteten prosti čas, kjer je prostor za osebno napredovanje, razvijanje talentov, socializacijo in odklop od digitalnega sveta.

Letovanj se lahko udeležijo otroci od 5. leta naprej, najstnikom pa toplo priporočamo udeležbo v 2 terminih »teen summer« v Savudriji. Vzgojitelji za otroke pripravljajo zanimiv, aktiven, razgiban program, ki vključuje obisk okoliških znamenitosti, vožnjo z ladjico, športne turnirje, ustvarjalne aktivnosti in nepozabne zabavne večere.

Počitniška letovanja so lahko sofinancirana s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), pri organizaciji pa sodelujemo tudi z drugimi zvezami in društvi, tako z nami letujejo otroci iz različnih krajev po Sloveniji.

Poleg programov, ki jih izvajamo poleti ponujamo tudi 3- in 5-dnevne programe za vrtce v naravi, ki jih prilagodimo željam strokovnih delavcev vrtca ter vanje vključimo morebitne dodatne vsebine. Programi so zasnovani na podlagi večletnih izkušenj in ponujajo otrokom kvalitetno preživljanje časa ter spoznavanje naravne in kulturne dediščine.

Vabimo učitelje, vzgojitelje, športne trenerje ter ostale vodje, da v naših domovih otrokom omogočijo počitnice, šolo ali vrtec v naravi, športne priprave …

Vabimo vse mlade, ki si želijo v objemu gora ali ob butanju morskih valov preizkusiti v vlogi vzgojiteljev-animatorjev ter popestriti otroštvo vsem otrokom, da gredo Z NAMI NA LEPŠE!

Več informacij na info@zavod-zlro.si oz. na spletni strani www.zavod-zlro.si.

 

Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo izkušnjo brskanja. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.